Даниел ван Буйтен подари желаното реми на Байерн Мюнхен, след като се разписа на два пъти срещу Милан в първия ¼-финален мач от Шампионската лига. На „Сан Сиро” двата отбора завършиха наравно 2:2.

„Росонерите” превъзхождаха баварския тим почти през цялото време, но първият гол дойде едва в 40-та минута, когато Пирло се разписа. Полузащитникът получи пас от Неста и от осем метра стреля с глава, топката прехвърли вратаря на баварците Михаел Рензинг и влезе в мрежата за 1:0.

Младият страж на баварците обаче успя да спаси два сигурни гола на домакините. В 14-та минута Амброзини стреля с глава от пет метра след центриране на Одо от корнер. Рензинг изби топката с една ръка. След това последва нов ъглов удар, който бе изпълнен отново от защитника. След центрирането Малдини изпрати топката към вратата и заместникът на Кан овладя.

Единственото сериозно положение за отбора на Отмар Хитцелд през първите 45 минути създаде Отъл в 25-та минута, като шутира силно от 30 метра към вратата на Дида, но бразилецът успя да избие.

След почивката отново Милан доминираше на терена. Но футболистите на Байерн успяха да се съживят, като в 78-та минута Писаро удари топката и тя случайно намери Ван Буйтен, който от 4 метра я заби в мрежата на Дида.

Само шест минути след това съдията отсъди спорна дузпа за нарушение на Лусио срещу Кака. Бразилецът превърна 11-метровия наказателен удар в гол и върна преднината на Милан. В последната минута на мача отново бившият футболист на Хамбургер се разписа след центриране на Харгрийвс и подари на ремито на своя отбор.

Милан: Дида, Малдини, Гатузо, Зеедорф (85. Гюркуф), Джилардино (71. Индзаги), Неста, Янкуловски (86. Каладзе), Пирло, Кака, Амброзини, Одо

Байерн: Рензинг, Саньол (68. Лел), Лусио, Ван Буйтен, Макай (85. Санта Круз), Подолски (68. Писаро), Салихамиджич, Лам, Харгрийвс, Швайнщайгер, Отъл

Жълти картони: Джилардино (Милан); Ван Буйтен, Салихамиджич (Байерн)

Главен съдия: Юрий Баскаков (Русия)