Футболистът на Милан Марк ван Бомел може да се завърна в любимия си клуб ПСВ Айндховен през лятото. Холандецът явно сериозно обмисля трансфер в клуба, в който игра между 1999 и 2005 година. Ако сделката стана факт, то през следващия сезон Ван Бомел може да играе рамо до рамо с българския национал Станислав Манолев.

„До сега няма споразумение, но това може да се случи бързо“, сподели агентът на Бомел Мино Райола.

„Ако Марк гледа само парите, той не би отишъл в ПСВ. Знаем, колкото печелят там топ играчите“, допълни Райола като потвърди, какво е желанието на неговия клиент.

Сделката обаче зависи до голяма степен от това кой ще бъде треньор на отбора през следващия сезон. За момента като най-вероятен треньор се счита Луис ван Гаал, а ако наистина той бъде назначен, то в такъв случай трансферът на Ван Бомел би бил невъзможен.

„Спортният директор на Айндховен не е казал много затова, дали Луис ван Гаал ще поеме треньорския пост през следващия сезон. Той обаче знае, че евентуален трансфер на Марк ще се провали, ако това се случи“, обясни Райола.

Причината е конфликтът, който Ван Бомел има с Ван Гаал. Именно опитният специалист изгони халфа от Байерн и бе причина за неговия трансфер в Милан през януари 2011 година.