Продължават многобройните спекулации за трансфер на Андреа Белоти още през лятото. Капитанът на Торо е изключително важна част от състава на Давиде Никола, но редица европейски грандове вече изразиха желание да закупят голаджията. 

Gulliver/GettyImages
22 снимки

Ливърпул, Манчестър Юнайтед, Милан, Рома и Лион изявиха сериозни амбиции да си осигурят услугите на звездата за новия сезон. Босът на "биковете" Урбано Кайро обаче има други идеи и е твърдо решен да задържи Белоти поне за още един сезон. Кайро възнамерява да предложи нов договор на италианския национал, в който съществува клауза, че ако Торино не се класира в Европа през следващия сезон, Белоти със сигурност ще бъде продаден. 

Това означава, че ако през сезон  2021/2022, "граната" не достигне до европейските турнири, те автоматично ще се разделят със звездата си, а футболистът ще може да напусне със свободен трансфер без никакви затруднения. 

Кайро вярва, че това е единствения начин, италианецът да бъде задържан, защото той винаги е бил отдаден на проекта Торино и е вероятно да опита да помогне на клуба да се класира за Лига Европа през следващата кампания.