Отборът на Торино продължава да се бори за своето оцеляване в Серия А. Сезонът за „граната“ върви повече от разочароващо до този момент, като тимът е сериозно замесен в битката за изпадане. Вчерашната загуба при гостуването на Сампдория с 0:1 утежни още повече ситуацията за Давиде Никола и компания, като след паузата за националните отбори „биковете“ се изправят в изключително важен мач срещу състава на Ювентус.

След поражението вчера, наставникът на „Торо“ Давиде Никола бе много разочарован от неприятния резултат, но още отсега специалистът опита да мотивира своите футболисти за предстоящото градско дерби.

„Ядосан съм, защото мисля, че играхме добре и създадохме доста положения пред вратата на Сампдория. Отново си тръгваме с празни ръце и това не може да не ни се отразява. Напрежението се засилва все повече, защото ако Торино изпадне, върху мен ще бъде хвърлена цялата вина, но ние сме готови да се борим. Мачът срещу Ювентус е от съществено значение. Този двубой винаги е бил много важен за нас и нашите фенове. Прекрасно виждаме, че в Юве също си имат проблеми и загубата от Беневенто показва, че и там нещата не са наред. Другото положително е, че някои футболисти ще се завърнат и ще бъдат на линия за дербито. Тепърва ще разговаряме с момчетата, но вярвам, че трябва да излезем крайно мотивирани и да опитаме да задълбочим кризата в нашия противник“, заяви Никола.