Продължават да се появяват различни информации за бъдещето на Доменико Берарди. През годините, нападателят бе свързван с различни клубове, но в последствие, той просто оставаше в Сасуоло и продължаваше да играе за клуба.

През това лято ситуацията не е по-различна, като се твърди, че Лацио и Рома проявяват сериозен интерес към голаджията. Разликата с предишните сезони обаче е, че сякаш сега, Берарди изглежда по-решен да напусне и наистина да заиграе в някои от италианските грандове. От Сасуоло,обаче  в никакъв случай няма така лесно да оставят най-голямата си звезда да си тръгне, и ще направят всичко възможно, за да задържат италианския национал. Лично наставникът на тима Алесио Диониси коментира темата с напускането на Берарди. Специалистът призова опитния състезател да остане в Сасуоло, и да продължи да вкарва голове, така както го е правил и досега.

„Доменико  е много важен за нас. Той е най-важният футболист в нашия отбор и всички знаем какво означава присъствието му за клуба. Ще направим всичко, което зависи от нас, за да го задържим, защото Берарди е голям лидер и играч от световна класа. Нормално е грандовете на италианския футбол да го желаят, но иска ми се да вярвам, че ние ще се справим със задачата да го убедим да остане и през новия сезон. Желаем да се развиваме, и да прогресираме, а истината е, че много трудно ще намерим заместник на  Берарди. Аз го призовавам да продължи да играе за Сасуоло и да ни помогне да изпълним целите си. Все пак, всичко зависи от него и каквото и решение да вземе, ние ще трябва да се съобразим“, каза Диониси