Техническият директор на Рома Бруно Конти заяви, че старши треньорът Лучано Спалети ще продължи да води отбора независимо, че той заема незавидното 17-о място от началото на сезона в Серия А и има едва две победи от изминалите 10 кръга.

„Бъдещето на Спалети не е заплашено и изобщо не се е коментира евентуална негова смяна. Бордът на директорите на клуба има пълното доверие, че именно Лучано ще изведе отборът от кризата, защото той е запознат най-добре със ситуацията и може да реагира най-бързо”, коментира техническият директор на Рома.

„Не може да забравим лесно това, което Спалети направи през последните три години в Рома. Сега не е необходимо да говорим, а да бъде запазена концентрация преди мача от Шампионската лига с Челси. Когато всичко е спокойно, нещата в отбора изглеждат много по-добре”, добави Конти.

Спортният директор на „вълците” Даниеле Праде също се присъедини към думите на Бруно Конти и защити Спалети, като сподели пред италианските медии, че сезонът все още е в своето начало и една прибързана треньорска смяна може да коства още повече на Рома.

„Вярвам, че нещата ще се променят много скоро. Спалети е доказал качествата си и в това няма спор”, добави Праде.