“Това е важно дерби за нашата позиция в класирането, а същото се отнася и за Лацио”, каза треньорът на Рома Винченцо Монтела преди римското дерби в неделя от 16:00 часа.

Младият наставник няма загуба в Серия А, след като замени Клаудио Раниери, но във вторник падна с 0:3 от Шахтьор Донецк в Шампионската лига.

“За нас това е ключов мач, защото трябва да спечелим нашите фенове отново. Отборът разбра грешките, направени в Донецк и е в добра форма”, продължи Монтела и коментира скандала, който се разрази с битата от Марко Бориело дузпа в Украйна, въпреки че за изпълнител бе определен Давид Писаро.

“Ще кажа преди мача кой да изпълнява дузпите и ако някой не се чувства готов, играчите ще ми кажат и тогава ще реша кой да бие. Това е малко като да се договаряш с деца.”

В тима на Рома кой ще изпълнява дузпите в Битката за Рим е от изключителна важност, тъй като в последните 3 издания на римските дербита джалоросите получиха цели 4 дузпи и се възползваха отлично от съдийската благоразположеност, като записаха 3 поредни победи.

“Франческо Тоти е в отлична физическа форма и аз разчитам на него. Надявам се, че в дербито ще прекъсне головата си суша, тъй като не е вкарвал отдавна, а неучастието му в Донецк бе тактическо решение”, заяви Винченцо Монтела.