Президентът на Палермо Маурицио Дзампарини е бесен на треньора Валтер Дзенга, но въпреки това все още не смята да го уволнява, пишат медиите в Италия.

Сицилианците не спечелиха нито един от последните си три мача в Серия А, а в неделя загубиха с 1:3 двубоя от застрашения от изпадане тим на Болоня и се смъкнаха до 11-о място, след като през октомври тимът бе в топ 4.

„Дзампарини говори за индивидуални грешки в защита, но той трябва да ги научи да не повтарят тези досадни грешки”, изригна Дзампарини.

„Имаме национални играчи като Кяер, Бово и Касани, които са много добри играчи. Ако изкуствената засада не бъде направена добре, както беше при втория гол на Болоня, че не е достатъчно здраво в тази насока. Допуснахме осем гола в два мача, затова съм разтревожен.”

„С Дзенга съм свързан, чувствам привързаност. Чувствам го като син. Той е способен и лоялен човек, но се гледат резултатите. Ако продължи така, можем да изпаднем”, каза още босът на Палермо.

И да бъде уволнен от клуба, Валтер Дзенга едва ли ще седи дълго без работа. Наскоро дори Жозе Моуриньо обяви, че смята бившият вратар на Италия за перфектен вариант за бъдещ треньор на Интер.