Все по-вероятно изглежда сезонът в Серия А да продължи. Отборите вече тренират на малки групи, като рестартът на „калчото“ се очаква да бъде в средата на месец юни. През тази седмица ще бъде взето решение дали на 13 или 20 юни футболът в Италия отново да се завърне. Разбира се, това ще се случи без зрители по стадионите и при строги мерки за сигурност.

Отборът на Лече се бори със зъби и нокти за оставането си в Серия А, но възпитаниците на Фабио Ливерани имат доста трудна програма след рестарта на първенството. Двубои с Милан и Ювентус едва ли е най-желаният старт за тима след 2 месеца без футбол, но капитанът на "жълто-червените" Марко Манкосу твърдо вярва във възможностите на своите съотборници. Манкосу е изключителна важна част от състава на Лече, като той е и водещият голмайстор на новака в Серия А с 8 попадения. 31-годишният състезател даде откровено интервю пред „Gazzetta dello sport“, в което увери всички тифози, че Лече ще направи всичко възможно да запази елитния си статут.

„Вярвам, че имаме всички шансове да се спасим. За момента сме под чертата, но очаквам битката с Дженоа да продължи до самия край. Според мен от началото на сезона показахме добри игри, а и старши-треньорът Ливерани твърдо вярва в нас. Смятам, че ние или Дженоа ще изпадне и трябва просто да трупаме точки, нямаме друг избор. Искам твърдо да заявя, че сезонът трябва да бъде завършен по настоящата система, ние в Лече сме против плейофи за оцеляване и всякакви други сценарии, за които постоянно се пише. Има още 12 кръга и те трябва да бъдат изиграни. Щастлив съм в Лече и вече дори мисля за нов договор, но първо отборът трябва да остане в Серия А“, заяви Манкосу.

 

Автор: Делян Калинков