Късно снощи съставът на Кротоне допусна поражение с 0:3 при гостуването си на шампиона Ювентус. И ако това поражение не е изненадващо за никого, то от новака в италианския елит очакват с нетърпение следващия мач срещу Каляри. Наставникът на „акулите“ Джовани Стропа определи предстоящия двубой като решаващ за спасението на неговия тим. Кротоне заема последното място в таблицата на Серия А, но Каляри от своя страна също има сериозни проблеми.

Gulliver/GettyImages
34 снимки

Там бе извършена треньорска рокада, като Леонардо Семпличи пое „сардинци“ през вчерашния ден. Стропа смята, че  мачът срещу  друг пряк конкурент за изпадане ще даде отговори на много въпроси.

„Доволен съм как се представихме срещу Ювентус и няма за какво да съжаляваме. Започнахме силно, но след това получихме 2 попадения точно в края на първото полувреме, които ни сринаха. Изгубихме енергията си и през второто полувреме просто доиграхме срещата. Не е срамно да загубиш от шампиона, но сега ние трябва да се съсредоточим върху предстоящата битка с Каляри. Смятам, че този мач е много важен както за нас, така и за тях. И двата отбора преживяваме трудни моменти и този двубой ще е от съществено значение за нашето бъдеще. Ако победим, все още оставам оптимист за оцеляването ни в елита на Италия, но ако загубим, мисля, че вече ще стане почти невъзможно да се спасим“, заяви специалистът.