Отборът на Каляри отново разочарова своите фенове. Тимът от остров Сардиния допусна драматичен обрат, след като водеше с 2:0 срещу Дженоа до 60-ата минута на мача, но после "грифоните“ отбелязаха 3 попадения за 30 минути и спечелиха срещата. 
 
Слабото начало на сезона за „сардинци“ продължава и Леонардо Семпличи със сигурност ще трябва да търси решения на проблемите, ако не иска отборът му рано-рано да се замеси в битката за оцеляване. Бившият наставник на СПАЛ бе изключително разочарован след тежкото поражение на неговия тим, но откровено заяви, че играчите могат да се сърдят единствено на себе си. 
 
„Не бива да губим подобни мачове. Това е изключителна тежка и болезнена загуба за нас. Да водим с два гола половин час преди края на мача, и впоследствие да загубим, наистина  е голям удар. Сами трябва да си вадим поуките, защото подобно поведение е недопустимо.  Загубихме двубой, който спокойно можеше да спечелим.
 
Щастлив съм, че трансферният прозорец затвори и ще мога да работя спокойно с момчетата, но ние сериозно трябва да променим отношението си.  Все пак позитивното е, че сезонът е още в доста ранна фаза и тепърва ще имаме достатъчно време да се поправим.  Разочарованието ми е огромно и искам по най-бързия начин да забравим случилото се“, завърши Семпличи.