Съдийските изцепки в Серия А взеха първи жертви, след като реферите Паоло Талиавенто и Андреа Джервасони ще бъдат наказани за месец, съобщиха медиите в страната.

Председателят на местната съдийска комисия Стефано Браски е решил да накаже дуото след спорните решения, които двама арбитри взеха в мачовете си от 31-ия кръг.

Талиавенто ръководи мача между Фиорентина и Милан (2:2), в който Ненад Томович от домакините бе изгонен доста пресилено с директен червен картон за удар с лакът в лицето на Стефан Ел Шаарави. Впоследствие реферът реши да компенсира флорентинци, като отсъди две дузпи в тяхна полза, едната от които изключително спорна, докато подмина чиста такава в полза на Милан.

Джервасони пък бе забъркан в скандалната победа на Аталанта с 4:3 като гост на Интер и помогна на гостите да обърнат „нерадзурите“. Съдията посочи бялата точка за несъществуваща игра с ръка на Валтер Самуел в собственото му наказателно поле.

Президентът на Футболната лига Маурицио Берета окачестви тези грешки като „неприемливи“. „Съветваме съдийската комисия да изисква възможно най-добра подготовка за мачовете и призоваваме арбитрите към повече концентрация в решаващите мигове на сезона“, допълни той.