Италианската футболна федерация ще трябва да почака, за да научи името на новия си президент. На този етап централата ще бъде ръководена временно от комисионер.

Габриеле Гравина, Козимо Сибилия  и Дамяно Томази бяха тримата кандидати да заменят Карло Тавекио, който подаде оставка след провала на Италия да се класира за Мондиал 2018. Правилата на процедурата диктуваха, че при първото гласуване някой от кандидатите трябваше да събере поне 75 процента от общия вот, за да бъде изборът зачетен.

Гласовете са разделени в 7 групи, които са: Серия А, Серия Б, Съюзът на играчите, Лега Про, Съюзът на треньорите, Съдийската асоциация и Аматьорската лига. Тъй като обаче не всички са равнопоставени, Аматьорската лига контролира около 34 процента от целия вот.

Медиите в страната щяха да счетат за изненада, ако още първото гласуване бе излъчило президент. При втория тур някой измежду кандидатите трябва да събере поне 66 процента, за да бъде редовно избран.

Дамяно Томази отпадна от надпреварата, тъй като завърши последен при втория и третия тур. При четвъртото гласуване вече бе необходимо обикновено мнозинство за победа. Там обаче шефът на Аматьорската лига Сибилия се намеси и посъветва делегатите да подадат невалидни бюлетини, в резултат на което нямаше избран президент.

Във финалното четвърто гласуване Сибилия получи 1,85 процента от гласовете, Гравина взе 39,06 процента, а оставащите 59,09 процента бяха празни бюлетини. По тази причина сега начело на Италианската футболна централа ще бъде назначен комисионер, излъчен от местния Олимпийски комитет. Той ще остане на власт, докато се организират нови избори.

Така към момента Серия А също остава без президент. Серия Б избра Мауро Балата за свой глава през ноември, като преди това той бе служил в качеството си на комисионер.