Забавянето на плащанията към държавата изглежда ще донесат отново сериозни главоболия на Парма. "Дуковете" са се забавили да внесат дължимите данъци в държавната хазна и затова са заплашени с отнемане на точки, пише "Кориере дело Спорт". 

Според вестника, тимът от "Енио Тардини" ще бъде лишен от една точка от актива си, защото има просрочени плащания за ноември и декември миналата година. Падежът е бил до петък, но пари в хазната не са постъпили. 

Затова се очаква следващата седмица да има заседание на Дисциплинарната комисия на местната федерация, на което ще се наложи санкцията. Последният шанс на Парма е да плати до началото на заседанието. 

От клуба обявиха, че ще платят в срок и очакват да няма проблеми с точките, тъй като сумата не е чак толкова голяма. А такова наказание в Италия е доста често срещано. Особено в Серия Б тимовете често биват лишавани от актив заради забавени плащания на данъците. 

Миналия сезон Парма отново имаше проблеми с финансовата част, заради която остана без лиценз за Лига Европа. Заради забавена дребна сума към държавата "дуковете" се простиха с квотата си и тя отиде за Торино. 

Това отношение към клубовете сериозно контрастира със ситуацията в България, където всеки тим плаща последно именно задълженията си към държавата, но наказания за това няма.