Адвокат, защищаващ босовете на мафията, и бивш ръководител на футболния клуб Палермо са били арестувани в сряда в Сицилия, съобщават медиите в Италия.

"Днес арестувахме адвоката Марчело Трапани и бившия футболен ръководител Джузепе Пекораро по нареждане на съда в Палермо", заяви полковник Джанлука Кампана.

Марчело Трапани бе адвокат на боса на мафията Салваторе Ло Пиколо и на неговия син Сандро. Салваторе Ло Пиколо бе арестуван през ноември 2007 година след двадесет години съдебно преследване. Ло Пиколо е смятан за наследник на бившия върховен бос на "Коза Ностра" - Бернардо Провенцано, който бе арестуван през април 2006 година.

Джузепе Пекораро - бивш спортен директор на първодивизионния италиански футболен клуб Палермо, също е смятан за близък на мафиотската фамилия Ло Пиколо. Бившият спортен директор Пекораро е обвинен, че е рекетирал предприятие, което е извършвало дейността си в апартамента на един от футболистите на Палермо.

Престъпният клан Ло Пиколо (бащата Салваторе и синът Сандро са от няколко месеца в затвора) имал намерение да се докопа до големи инвестиции, като купи акциите на Палермо.

Те са свързани с проекта на президента на Палермо Маурицио Дзампарини за нов стадион и спортен комплекс.

Според признание на мафиота Бонакорсо, ролята на "троянски коне" трябвало да изиграят Джовани Пекораро (47 г.) и Марчело Трапани (39). Двамата са мениджъри на много младите играчи на Палермо.

"Ще заявя, че Пекораро от година е дистанциран от клубните дела. Палермо ще докаже, че е чист от тази история", коментира президентът Дзампарини.