През отминалия уикенд, Болоня постигна категорична победа у дома. Футболистите на Тиаго Мота се наложиха с убедителното 4:0 срещу Лече и продължават смело да гледат към завършване в топ 4 в края на сезона.

По всичко личи обаче, че битката за четвъртата позиция ще е  повече от оспорвана, тъй като доста отбори имат шанс да гонят участие в Шампионска лига през следващата кампания. Болоня, Аталанта, Рома, Лацио, Фиорентина и Наполи са въвлечени в борбата, като при различно стечение на обстоятелствата, 5-ата позиция също може да даде право на изява в най-силния европейски клубен турнир. Сега, след категоричния си успех у дома, наставникът на Болоня, Тиаго Мота бе повече от доволен от трите точки и похвали своите футболисти за представянето на терена.

„Мисля, че бяхме пределно концентрирани от самото начало на мача и не спирахме да търсим победата. Точно тази концентрация направи така, че да си решим нещата доста бързо и определено всичко ни се получи. Доволен съм, защото да спечелиш толкова убедително вкъщи винаги носи удовлетворение и радост на феновете. Страхотно представяне на момчетата, и три точки, които продължават да ни държат в борбата за топ 4. Никога не сме афиширали амбиции за Шампионска лига, но разбира се, че ще се борим докрай, защото всеки желае да играе сред най-големите в Европа. За Болоня това би било страхотен успех, но до края на сезона има още много мачове. Победата срещу Лече е добре дошла и е още една крачка в правилната посока“, каза Мота