Ако някой си е мислел, че мачовете от 1/16-финалите за Купата на Италия са безинтересни, нека помисли отново. Удинезе и втородивизионният Перуджа сътвориха невероятно голово шоу, в което елитният тим надделя с 8:3 за кеф на феновете на "Фриули". 

С четири попадения се отличи бившият нападател на Барселона и Милан Макси Лопес, а с гол и асистенция помогна и Кевин Лазаня. Силите на гостите стигнаха само за един час, когато губеха само с 3:4, но после рухнаха. 

Иначе началото на головото шоу даде Данило в полза на "фриуланите" в 17-та минута, когато откри след асистенция на Макси Лопес. Самият аржентинец удвои в 34-та от дузпа. Кевин Лазаня направи 3:0 в 40-та минута и победителят изглеждаше предрешен рано-рано. 

Но точно преди почивката Алберто Чери намали на 1:3 за Перуджа и вдъхна малко увереност на тима си. В 49-та минута Кевин Лазаня асистира на Макси Лопес за 4:1 и уж всичко приключи. 

Но Перуджа намери сили да намали изоставането си само на един гол след попаденията на Рафаеле Бианко в 55-та минута и на Матиа Мустакио в 61-та - 3:4 и нищо отново не беше ясно напълно. 

Макси Лопес обаче бързо попари по-слабия отбор с гол от втора дузпа в 63-та минута, а в 70-та направи и 6:3 след асистенция на младия Сванте Ингелсон. Самият голобрад швед се разписа в 82-та минута за 7:3, а погромното 8:3 беше оформено от Якуб Янкто четири минути преди края след асистенция на Евандро. 

Така Удинезе вече е на осминафинал, където ще срещне Наполи, който почиваше досега в турнира, подобно на всички италиански участници в евротурнирите. Битките са в края на декември и началото на януари.