Най-радикалните привърженици на Лацио отказаха да преустановят протестите срещу клубния президент Клауидо Лотито и не смятат да правят компромис, като влязат в преговори с него.

Феновете отказаха да идват на „Стадио Олимпико“ и оставиха тима без публика в последните две домакинства срещу Сасуоло и Аталанта, като издигнаха и огромен транспарант „Ние или той“.

Треньорът Едоардо Рея призова двете страни да се обединят и да намерят общ език, но отговорът на тифозите беше негативен. „Нашият протест ще продължи, защото знаем що за човек е Лотито и как не прави компромиси с другите“, обяви един говорителите на протеста. „Всички фенове искат отговори, не сме само ние. Преди на президента се осигуряваше спокойствие и защита, но сега общественото мнение призовава към действия и нямаме никакъв напредък.“

„Няма да седнем на една маса с Лотито. Искаме той да признае, че не може да направи нищо, за да промени ситуацията. Докато той твърди, че разни окултни движения се опитват да го изкарат лошия, няма да има диалог“, заявиха от привържениците.