Напрежение и грозни сцени имаше в лагера на Киево, след като ултрасите на отбора направиха опит да нахлуят по време на днешната тренировка. В цялата лудница пострада тим мениджъра на „летящите магаренца” Марко Пачоне, който бе ударен в лицето.

Тимът от Верона се озова в зоната на изпадащите след последния кръг в Серия А и това доведе до уволнението на наставника Роландо Маран. Треньорският пост до края на сезона мина в ръцете на Лоренцо Д’Ана, който до този момент водеше младежката формация.

В 36-ия кръг Киево приема друг борещ се за оцеляване тим в лицето на Кротоне. Преди изиграването му веронци са 18-и с 31 пункта, докато „питагорците” имат 34 на 15-ата позиция. Залогът в мача е изключително голям, а победата е направо задължителна за домакините.

Очевидно страстите дойдоха в повече на десетина от най-крайните фенове на Киево, които направиха опит да щурмуват клубната база Веронело. Малката групичка е настояла за разговор с играчите, а докато тим мениджърът Пачоне е опитвал да овладее ситуацията, е бил ударен в лицето.

Едва след пристигането на полицията всичко се укротило. Без съмнение инцидентът ще остави своя белег върху и без друго затормозеният тим на Киево, който през последните години отвикна да се намира в подобна позиция.