Английският Уест Хем проявява сериозен интерес към нападателя на Фламенго Габриел Барбоса.  Играчът е в бразилския гранд под наем от Интер и всички информации сочиха, че иска да продължи престоя си в Бразилия. 

Сега обаче по всичко изглежда, че бразилецът ще се завърне в Европа, тъй като Фламенго и Интер не са постигнали споразумение за цената му. От Уест Хем са склонни да предложат на "нерадзурите" 20 млн. евро за него, плюс допълнителни бонуси. Тази оферта напълно задоволява шефовете на италианския тим.

Барбоса възроди своята кариера във Фламенго, като в 43 мача реализира 34 попадения. Освен чудесното си представяне той помогна на бразилския гранд да триумфира с титлата в страната и също така бе с основна заслуга за спечелването и най-престижния клубен трофей на Южна Америка - Копа Либертадорес.

Фламенго игра финал и на световното клубно първенство, където загуби от настоящия европейски клубен шампион Ливърпул. Все по-вероятно изглежда Висшата лига да е следващата дестинация за Барбоса, като интерес към него проявяват още тимовете на Челси и Кристъл Палас.

Автор: Делян Калинков