УЕФА започна разследване срещу Милан и вратаря на клуба Нелсън Дида заради инцидента по време на мача от Шампионската лига срещу Селтик миналата седмица. Бразилският страж бе изнесен на носилка, след като фен на Селтик нахлу на терена и му посегна. (видео)

Европейската футболна централа обаче иска да проучи дали вратарят не е преиграл в ситуацията и не е симулирал прекалено. Дида първоначално тръгна да тича след привърженика, но впоследствие артистично се свлече на земята. Това се случи точно след победния гол на Скот МакДоналд, отбелязан в продължението на срещата.

Този четвъртък Дисциплинарната комисия към УЕФА ще разгледа събраните данни и ще реши дали и как да действа срещу Милан. Тогава ще се определи и наказанието, което ще бъде наложено на Селтик.

Обвиненията към Дида са за нарушаване на правилата на УЕФА, според които „асоциации, клубове и играчи, официални лица и членове, трябва да се държат по каноните на лоялността, интеграцията и спортсменството.”

Дида бе изнесен на носилка, като бе наложил лицето си с лед, преди да бъде заменен от Желко Калач за оставащите секунди от двубоя, загубен от Милан с 1:2.

Фенът, 27-годишният Робърт МакХендри, избяга обратно до трибуните, но се предаде доброволно на полицията на следващия ден и призна, че е нарушил закона.

УЕФА започнал разследване и срещу Селтик заради липсата на организация и непристойно поведение на привържениците на клуба.