УЕФА уточни, че няма вариант, при който на двубоя Франция – Италия да се бият дузпи за определяне на втория четвъртфиналист от Група С, както можеше да стане в Група А, ако Турция и Чехия бяха завършили наравно в двубоя помежду си.

Преди двубоя в Цюрих двата тима имат равен брой точки – по една и равна голова разлика 1:4, като при хикс те ще имат равни показатели и по две точки.

Ако Румъния загуби от Холандия, тогава и северните ни съседи ще имат две точки, а головата им разлика ще зависи от това, с колко ще паднат от лалетата.

При положение, че Италия, Франция и Румъния са с по точки, тогава ще се гледат головата разлика от директните двубои помежду им, които завършиха с равенства.

При въртележка между трите тима няма как Италия и Франция да с равна голова разлика от преките срещи, тъй като Скуадра Адзура има преднина от едно попадение, вкарано срещу Румъния за 1:1, докато петлите не вкараха срещу северните ни съседи за 0:0.

В случай, че Румъния не загуби от Холандия, тогава при хикс помежду си Франция и Италия, те ще имат абсолютни равни показатели, но пак няма да се бият дузпи, тъй като техният спор ще е за трето-четвърто място, а правилото за дузпите важи само, ако отборите спорят за място на четвъртфинал и играят помежду си.

В случай, че Румъния не падне, а петлите и Скуадра Адзура направят хикс и спорят за третото/четвърто място, тогава ще се гледа коефициентът получен от точките им в квалификациите за Евро 2008, разделен на броя мачове, който са изиграли.

Ако Франция и Италия направят 0:0, а Румъния загуби с 0:3, тогава Италия и Румъния ще имат равни точки, равни точки от преките двубои, равна голова разлика от преките двубои, равен брой голове вкаран в преките срещи, както и равна голова разлика и брой голове от всички изиграни мачове в групата – т.е. абсолютно равенство. Тогава ще се гледа въпросният коефициент от квалификациите.

Ето и коефициентът на трите отбора - Италия – 2.364, Румъния 2.250, Франция – 2.166. Т.е. при изравнени показатели, с който и да е от двата опонента, Италия ще заеме по-предното място в крайното класиране.