УЕФА може да накаже вратаря на Милан Дида заради участието му в снощния инцидент по време на двубоя от Шампионската лига между Селтик и росонерите, при който вратарят беше ударен от нахлул на терена привърженик на детелините.

След победния гол на Паркхед за шотландците в последната минута, докато играчите на Селтик се радваха, бразилският вратар бе атакуват от фен, който го удари леко в гърлото.

След удара Дида тръгна да гони зрителя, но направи няколко крачки и се строполи на земята, след което бе изнесен на носилка, а последните минути доигра резервата Желко Калач.

„Един от нашите служители ще разгледа доказателствата и ще реши дали да се започне разследване” – заяви говорителят на УЕФА Уилям Галярд – „Не искам да предполагам нищо. Има цял диапазон на възможни наказания, но разбира се има прецеденти от същия тип.”

Според медиите в Италия потърпевшият Дида може да бъде наказан заради инцидента, ако се установи, че той е провокирал публиката или е симулирал тежко нараняване след удара.

Преди две години вратарят на Милан също бе обект на разследване от УЕФА, когато беше ударен от факла по време на двубой с градския съперник Интер от Шампионската лига.