Джордж Уеа стана поредният бивш играч на Милан, който изрази недоволството си от случващото се в клуба. Бележитият нападател посъветва настоящите футболисти на „росонерите“ да докажат своята стойност и да мислят единствено за представянето си на терена.

Очаква се в близките дни на „Сан Сиро“ да бъде обявено назначаването на Кларънс Зеедорф за старши треньор, след като загубата от Сасуоло с 3:4 коства главата на Масимилиано Алегри. В момента Милан заема незавидното 11-о място в класирането и след един полусезон се намира на 30 точки зад лидера Ювентус.

„За да се върне тимът на познатото високо ниво, вярвам, че първо всеки един от играчите трябва да слезе от облаците и да започне отново да играе футбол с топката, а не с папараците или с каквото там е модерно в момента“, гневеше се Уеа.

„Време е да се поизпотят малко повече в името на фланелката, защото притежават огромен талант, но не виждам у тях глад, какъвто лъвовете изпитват, преди да погълнат плячката си. Те трябва да се докажат като играчи, иначе всичко е безполезно.“

„Зеедорф за треньор? Той е страхотен играч, има достатъчно опит, след като е печелил всичко. Ще е наистина интересно да го видим в тази роля. Дори като футболист той можеше да мотивира и управлява групата. Може и да се окаже точният избор за младите играчи в Милан“, заяви Уеа.