Удинезе спечели ценен успех далеч от дома. "Фриуланите" победиха с 1:0 Лече на "Вия дел Маре". Единственото попадение бе дело на капитана Родриго Де Поул в 88-ата минута след индивидуално действие.

В 7-ата минута Кума Бабакар стреля от изгодна позиция, но високо над вратата. След това играта се пренее в центъра и темпото на рязко спадна.

В 28-ата минута отново нападателят на домакините имаше отличен шанс. Кума Бабакар се освободи от двама съперници, стреля и топката срещна напречната греда. Капитанът Манкузо се пробви при добавката, но вратарят на Удинезе Мусо изби с десния крак.

В края на първото полувреме "фриуланите" се настаниха в половината на домакините. В 41-ата минута Роландо Мандрагора стреля от дистанция, но Габриел бе на мястото си и отрази ударът му.

Удинезе стартира по-агресивно втората част и в 61-ата минута Родриго Де Поул можеше да открие резултата, но стреля над вратата.

Постепенно Лече изравни играта. В 77-ата минута Марко Манкузо не намери целта, стреляйки над напречната греда.

Минута по-късно капитанът Родриго Де Поул намери по отличен начин в наказателното поле Стефано Окака, но нападателят на Удинезе бе добре затворен от Габриел и Донати и гостите не успяха да открият резултата.

Това все пак се случи в 88-ата минута. Родриго Де Поул получи в наказателното поле и технично се освободи от съперник, след което отблизо реализира.

До края на двубоя гостите не допуснаха да има по-сериозно напрежение пред вратата си и спечелиха ценни три точки.

След този 18 кръг Удинезе се намира на 13-ата позиция с 21 точки, докато Лече е точно над чертата, 17-ото място с актив от 15 пункта.