Удинезе победи по драматичен начин Реджина с 8:7 след изпълнение на дузпи в среща от осминафиналите на Купата на Италия.

Драмата настъпи в самия край на мача, след като 4 минути преди последния съдийски сигнал Емануеле Беларди извърши нарушение в наказателното поле на Удинезе и остави отбора си с човек по-малко при изпълнение на дузпа за последния в класирането на Серия А.

Емил Халфредсон обаче изпусна шанса за отбора си след пропуск от бялата точка, с което изпрати мача в продължения. Две минути преди техния край и Фабио Куалиарела напусна терена за домакините с червен картон.

Марко Мота изпусна третото изпълнение на дузпа за Удинезе, а Реджина вкара четири поредни. Тогава обаче отново се намеси Емил Халфредсон, който вместо да донесе победата на отбора си от петото изпълнение, сгреши и продължи драмата на стадион „Фриули”.

При последвалите изпълнения на директно отстраняване сгреши левият бек Джовани Паскуале от Удинезе, но Реджина отново пропусна шанса си, този път чрез лошо бита дузпа от Николас Виола. При следващите три разменени дузпи победител нямаше, като дори вратарят на останалите с девет души Удинезе - Ян Копривец, вкара гол за отбора си.

След това обаче билият за втори път дузпа Александър Лукович беше точен, а Лука Таньоци изпусна за Реджина, с което донесе крайния успех на Удинезе с 8:7 при дузпите.