Удинезе постигна невероятен обрат за 3:2 срещу Рома насред Рим в мача от 9-ия кръг в Серия А. „Вълците“ поведоха в резултата през първата част с 2:0 след две попадения на Ерик Ламела. До края на срещата обаче гостите успяха да вкарат три безответни гола и да вземат трите точки.

Така, Рома се размина с третата поредна победа. Удине пък търсеше успеха след разочароващата загуба в средата на седмицата в Лига Европа.

Само в разстояние на две минути – в 22-та и 24-та – домакините стигнаха до удобната си преднина чрез Ламела.

В 32-та минута пък Маурисио Домици върна един гол в полза на Удинезе. Пълният обрат гостите сътвориха след почивката. Първо в 50-та минута Антонио Ди Натале изравни за 2:2. В 88-та минута отново Ди Натале, този път от дузпа, оформи крайното 3:2 в полза на Удинезе.

Домакините пък завършиха двубоя с 10 души на терена, след като в 90-та минута с втори жълт и съответно червен картон терена напусна Панайотис Тасидис.

В друг мач от този кръг, Наполи взе с 1:0 домакинството срещу Киево.

Във временното класиране, Наполи заема 2-то място с актив от 22 точки. Удинезе се изкачи на 8-ма позиция с 12 точки, докато Рома е на 6-та позиция с 14 точки. Киево е 18-и със 7 точки.