Удинезе е с единия крак в 1/4-финалите за Купата на УЕФА, след като в първи мач от 1/8-финалната фаза на турнира като домакин победи носителя на Суперкупата на Европа Зенит с 2:0. Успехът за тима от Удине дойде след два гола в последните 5 минути на мача, а руснаците ще трябва да търсят изразителна победа в реванша след седмица.

Резултатът бе открит чак в 85-тата минута чрез Фабио Куалиарела, който получи топката в наказателното поле от партньора си в атака Симоне Пепе и с висок удар вкара за 1:0.

В четвъртата минута от даденото от съдията продължение Ободо бе фаулиран в наказателното поле от Широков, а Ди Натале реализира отсъдената дузпа.

В друг мач от турнира, Олимпик Марсилия победи Аякс с 2:1, но вкараният гол на чужд терен дава шансове на холандците за реванша в Амстердам.

Резултатът на „Стад Велодром” бе открит в 19-тата минута. Хатем Бен Арфа намери Беноа Шейру, който с мощен удар с левия крак от 25 метра вкара за 1:0.

В 33-тата минута преднината на Олимпик бе удвоена, след като Мамаду Нианг проби в наказателното поле и с удар от близо вкара втория гол в мача.

Само минута по-късно обаче Ейонг Енох бе фаулиран в наказателното поле от Хилтон и гостите получиха дузпа, която бе реализирана от Луис Суарес.

В края на първото полувреме, в рамките на 4 минути Ван дер Вийл получи два жълти картона и остави съотборниците си от Аякс с човек по-малко.

Въпреки че играха в числен пасив цяло второ полувреме, гостите съумяха да задържат благоприятния резултат и да запазят интригата за реванша след седмица.