Мурат Якин и Лацио са се договорили още преди 20 дни, и са постигнали споразумение швейцарецът да поеме италианския клуб за следващите две години, твърди tuttomercatoweb, позовавайки се и на информация на всекидневника Repubblica.

Според изданието, спортният директор на Лацио Игли Таре и Якин са много близки, още от дните си на активни футболисти в Кайзерслаутерн.

Въпреки че се появиха слухове, че Тотнъм също вече се е свързал с наставника на Базел, италианските медии твърдят, че Лацио има вече солидна преднина в битката за подписа му.

Сайтът tuttomercatoweb пише още, че Якин вече е имал среща и с президента на Базел Бернард Хюслер, за да види как може да прекрати по-рано договора си, който изтича през лятото.

Настоящият треньор на Лацио Владимир Петкович отдавна е под обстрел, а има и предложение от Швейцария да поеме местния национален отбор. Въпреки че има подкрепата на лидери в съблекалнята, като Ернанес и Миро Клозе, Петкович може да се реши да напусне сам, с което ще спести и парите на Лацио за компенсация при уволнение.

В кратката новогодишна пауза, шефовете на Лацио ще търсят разрешаване на въпроса, а негативен резултат във Верона в последния кръг за 2013-та, може да реши още по-бързо съдбата на Петкович.

Любопитното е, че Мурат Якин вече води един отбор в България - Базел, в Шампионската лига, когато швейцарския тим отстрани Лудогорец, и го прати в Лига Европа. Сега Якин ще има шанс да излезе в нова елиминация, отново срещу тима на Лудогорец, ако поеме Лацио.