Пресата в Италия лансира три варианта за нов наставник на Лацио. След снощната загуба в дербито с Рома, часовете на Давиде Балардини изглеждат преброени. „Орлите” се представят плачевно от началото на сезона, като снощното поражение сложи още сол в раната.

Според „Кориере дело Спорт”, президентът Лотито не е влязъл в съблекалнята след загубата от Рома. Ексцентричният началник обаче се е видял късно вечерта със спортния директор Игли Таре. Албанецът и Лотито мислят сериозно върху треньорска рокада в Лацио.

Вариантите са три, като най-популярното име е това на Синиша Михайлович. Сърбинът игра доста време в Лацио и е любимец на тифозите.

За нов наставник на клуба от Рим се спряга и Джанкарло Камолезе, който е играл за Лацио в края на 80-те години. Бившият халф е водил отборите на Торино, Реджина, Виченца и Ливорно.

Най-опитен от евентуалните нови треньори на Лацио е Джани Де Биази. В последните сезони той на няколко пъти ръководи състава на Торино, а за кратко бе и в испанския Леванте. Кариерата на специалиста стартира през 1990 година, но никога не е водил клуб със сериозни амбиции и резултати.

Медиите на Ботуша твърдят, че Давиде Балардини има малки шансове да изкара на поста си до края на календарната година. Под неговото ръководство тимът от Рим отпадна от Лига Европа, а в Италия се намира само на една точка от зоната на изпадащите.

Лацио продължава в турнира за Купата на Италия, трофей, който спечели миналата година срещу Сампдория, след изпълнение на дузпи.