Ювентус спечели с 1:0 срещу Торино първото градско дерби на ниво Серия А от 2003 година насам с гол на французина Давид Трезеге в 93-ата минута.

Трезеге имаше два шанса отбележи още в първите десетина минути на срещата, но първо Матео Серени успя да избие в корнер, а удар с глава след центриране на Павел Недвед мина покрай вратата. До края на полувремето Серени отрази и опасен изстрел на Рафаеле Паладино

Торино започна силно втората част и се наложи Джанлуиджи Буфон да спасява снаряд на Алваро Рекоба, последван от добавка на Джанлука Комото. В 73-ата минута резервата Матео Рубин проби и центрира към Никола Вентола, чийто удар с мъка бе избит в ъглов удар от Буфон.

Четири минути преди края Павел Недвед можеше да се разпише след подаване на Алесандро Дел Пиеро, но ударът чеха бе неточен.

Зрителите на Деле Алпи очакваха дербито да приключи без победител, но в третата минута от петминутното продължение защитата на Торо не успя да изчисти след центриране и топката попадна в Трезеге, който с кинжално воле я прати в мрежата на Серени.

Ювентус се изкачи на второ място в класирането, изоставайки на една точка от шампиона Интер. Торино все още няма победа и е на 17-ото място с четири точки от шест мача.