Давид Трезеге прекъсна спекулациите, свързващи го с евентуален трансфер в Арсенал, след като продължи договора си с Ювентус. Френският национален нападател ще остане в тима от Торино до 2011г.

29-годишният футболист, заедно със звездите Джанлуиджи Буфон, Алесандро Дел Пиеро и Павел Недвед, остана да играе за „бианконерите”, въпреки че тимът бе изпратен в Серия Б след скандала с корупцията в Италия от миналата година.

Французинът, който е близък приятел на Тиери Анри, бе свързван дълго време с Арсенал, а спекулациите се засилиха, след като Анри отиде в Барселона.

„Централният нападател бе приет в главния щаб на тима от президента Джовани Коболи Гигли и подписа договора, който свързва бъдещето му с клуба до 30 юни 2011г”, се казва в официалния сайт на „Старата госпожа”.

Трезеге премина в Ювентус през 2000г., когато вкара златния гол срещу Италия на финала на Европейското първенство. Той е отбелязал 145 гола с чернобялата фланелка за тези 7 години, като това го прави чужденеца с най-много голове въобще в историята на отбора.