Отборът на Лацио постигна победа с 3:1 като гост на Киево в мач от третия кръг на италианската Серия А. Така „римските орли“ събраха пълен актив от 9 точки и оглавяват временното подреждане. Ключов за успеха на гостите днес се оказа звездата на тима Ернанес, който реализира две от попаденията и асистира за третото.

Резултатът в мача бе открит още в 5-ата минута на двубоя, когато след самостоятелен пробив Ернанес не срещна трудности да се разпише. Шест минути преди края на първата част Мирослав Клозе покачи на 2:0, а в 74-ата Ернанес направи резултата класически. Почетното попадение за домакините от Киево дойде малко преди края от дузпа, реализрана от Пелисиер.

С тази победа, наставникът на Лацио Владимир Петкович влезе в историята на тима, след като стана едва вторият треньор в цялата история на тима, който започва сезона с три поредни победи. Единствен друг, който е постигал това е легендата на клуба Томазо Маестрели през сезон 1974/1975.

Вчера Палермо и Каляри не успяха да излъчат победите, завършвайки при 1:1, а Милан отново разочарова феновете си, допускайки загуба у дома от Аталанта с 0:1. Останалите мачове от кръга са днес.