Наставникът на Рома Руди Гарсия сподели, че ако задържи Пабло Освалдо, ще разполага с по-силен отбор за престоящата кампания. В същото време обаче френският специалист не пропусна да отбележи, че е наясно с проблемите, които може да предизвика италианският национал.

Вчера „джалоросите“ завършиха 1:1 срещу Бурсаспор в контролен мач, след края на който роденият в Аржентина футболист публично благодари на Франческо Тоти, че му е отстъпил правото да изпълни дузпа.

„Освалдо е страхотен нападател и не са много играчите като него“, заяви Гарсия. „Той притежава харатер и талант, макар че на моменти тъкмо неговата личност причинява проблеми. Има неща, които не бива да прави и според мен не беше правилно да отвръща на освиркванията, макар че знам колко обиден се е почувствал.“

„Рома ще бъде по-силен отбор, ако той остане с нас за този сезон“, отбеляза още треньорът.

„Отборът беше уморен преди мача, но все пак се труди здраво и опита да покаже най-доброто. Тин Йедвай може да играе и пред защитата. Не му беше леко днес, но след като Даниеле Де Роси все още е във ваканция, това бе интересен експеримент“, завърши Гарсия.