Наставникът на Рома Руди Гарсия призна, че тимът има проблем с множеството равни двубои, които му попречиха да е по-плътно до лидера в Серия А Ювентус и дори да го изпревари. Въпреки това, той гледа оптимистично на остатъка от сезона. 

"Не знам защо всички вече ни отписват от борбата за титлата. Все пак остават още 57 точки за разпределяне и може да стане всичко. Можем да бъдем първи. И въпреки това, трябва да отчетем някои неща."

"Например, ние не сме достатъчно постоянни в изявите си. Резултатите ни се колебаят и равенствата са ни проблем. Но това е нормално в един дълъг сезон, в който няма как да спечелим всичко. И все пак подхождам оптимистично преди всеки мач, защото това е ключът за победата", сподели Гарсия. 

Наставникът се застъпи за въвеждането на видеотехнология на голлинията, както и видеоповтрения. Според него, по този начин ще се помогне на съдиите да не грешат толкова много. 

"Да вземем за пример мача ни с Емполи. Там имаше ситуация за дузпа и според имаше такава. Знам, че има 50% от хората, за които това не е било така, но за да се избегнат подобни разисквания, трябва да се въведат повторения и технология на голлинията", сподели Гарсия.