Старши треньорът на Рома Руди Гарсия поздрави футболистите си за показания дух при равенството 2:2 срещу Сасуоло на „Олимпико“.

Още в 18-та минута „римските вълци“ изоставаха в резултата с 0:2, а в началото на второто полувреме останаха и с човек по-малко, след като Даниеле Де Роси бе изгонен. Адем Ляич все пак успя да вкара два гола и по този начин да спечели една точка за Рома.

„Отборът демонстрира дух. Срещу Сасуоло ние се доказахме. Това равенство е с вкуса на победа. Изоставахме с 0:2, но успяхме да се преборим и с човек по-малко стигнахме до 2:2. Това е невероятно“, коментира французинът.

Дъглас Майкон, Франческо Тоти, Раджа Наингонал, Давиде Астори и Жервиньо бяха запазени от Руди Гарсия за двубоя от Шампионската лига срещу Манчестър Сити, който е в сряда.

„Ние не може да играем през целия сезон с 11 футболисти. Доволен съм от старанието на всеки един от играчите. Дори, когато останахме с 10 човека на терена имахме 77% притежание на топката, а също така отправихме 24 удара по посока на вратата на Сасуоло“, добави специалистът.

„Трябва да подобрим завършващите си удари. Итурбе се бори много здраво на терена. Много ми хареса. Той демонстрира експлозивност и търсеше постоянно гола. Дестро също се справи чудесно“, каза още Руди Гарсия.