Временният наставник на Ювентус Масимо Карера е разследван заради участието си във фатална катастрофа, при която са загинали двама души, съобщават италианските медии.

Бившият защитник и други двама водачи са обвинени в непредумишлено убийство за ролите си в сблъсъка, а присъдата ще бъде съобщена на 9 октомври, след като спецът поиска ускорено изслушване. Две 23-годишни жени загубиха живота си при сблъсък на три коли в ранните часове на новогодишната нощ през 2011 година. Докато возещите се в трите коли слизат, за да оценят щетите, мерцедесът на Карера удря форда на момичетата, при което едното умира. Другото губи живота си по-късно в болницата.

Представителите на треньора на Юве твърдят, че светлините на магистралата са били слаби и е било трудно за клиента им да види катастрофата пред себе си. Представителят на жертвите обаче смята, че Карера е трябвало да забележи, че колата не мърда, с което е можел да избегне инцидента. Самият Карера води Ювентус на мачове, след като Антонио Конте бе наказан за 10 месеца заради участието си в скандала с уредени мачове, припомня БГНЕС.