Треньорът на Фиорентина Винченцо Монтела се подготвя за тежко начало на сезон 2019/2020 в Серия А, след като в събота неговия тим се изправя срещу Наполи. Италианският тактик шеговито заяви, че се стреми да не мисли за наистина класната атака, с която разполага опонентът, защото това му докарва единствено пристъпи на главоболие.

През лятото „виолетовите” бяха доста активни и наскоро прибавиха дори доказан шампион като Франк Рибери в редиците си. „Много съм доволен, че определен тип играчи като Милан Бадел и Ерик Пулгар дойдоха при нас”, заяви Монтела. „Те могат да се допълват един друг, но имат нужда от играчи около тях, които да са малко по-дефанзивни от тези, с които разполагаме.”

„Календарът също не ни помага, но това не е извинение, а просто реалност. Сигурен съм, че ще ставаме по-добри, защото има области, в които имаме нужда от подобрение. Искаме да имаме разпознаваем стил на игра, такъв, от който лъха идентичност, и да играем без страх.”

„Изправяме се срещу отбор като Наполи, който се промени най-малко през лятото, докато ние сме тимът с най-много промени. Те успяват да отправят средно по 80 шута на мач. Говорим за отбор, който има много ясна представа къде иска да стигне вече толкова много години.”

„Ние определено им отстъпване що се касае до изграждането на отбора. Изправяме се срещу втория най-добър тим в първенството. Имаме нужда от цялата ни енергия и концентрация срещу един страхотен опонент. Трябва да бъдем силни като колектив и подкрепяни от нашите фенове.”

„Ще е трудно, защото когато мисля за головите показатели на Наполи, това ми причинява леки главоболия. Франк Рибери определено изостава спрямо останалите по отношение на физическото състояние. Говорих си с него доста време и той има желание да бъде на разположение и на ниво, за да помага на младите, когато играе. Той иска да бъде тук. Ще го взема в Неапол и се надявам да може да играе. Колкото до Федерико Киеза, очаквам той да даде най-доброто от себе си по крилото”, добави Монтела.