Наставникът на Фиорентина Винченцо Монтела не е съгласен с констатациите, че времето му начело на Милан и Севиля може да се окачестви като провал. Треньорът беше категоричен, че напук 2-те поредни загуби, с които „виолетовите” стартираха кампанията си, те могат да направят нещо специално в дербито срещу Ювентус.

Монтела със сигурност би желал първата му победа с флорентинци по време на втория му престой вече да бе станала факт. В първия кръг тимът се оказа от губещата страна в изключителен мач срещу Наполи, завършил 3:4 на „Артемио Франки”. След него дойде гостуването срещу Дженоа, което беше загубено с 1:2.

В Италия очевидно цари гледището, че Самолетчето трябва отново да се доказва като топ треньор, след като беше уволнен и от Милан, и от Севиля по време на един и същ сезон – 2017/2018. „Аз съм човекът, който донесе на „росонерите” последния им трофей, докато в Севиля бях уволнен след исторически резултат – класиране в четвъртфиналите на Шампионската лига и достигане до финал за Купата на Краля. Това толкова бедствено ли ви изглежда?”, риторично запита 45-годишният Монтела.

„Много малко отбори в последно време са успявали да победят Ювентус. Аз също ще опитам, защото големите истории се раждат от невъзможни предизвикателства.”

„Бих желал да отворя страхотна глава в историята на Фиорентина, като направим нещо специално срещу отбора на Маурицио Сари. Трудно е да се живее под лупа, но той трябва да игнорира мненията на другите и да продължава да се усъвършенства.”

Монтела коментира и друга тема, която силно вълнува феновете на Фиорентина – дали новото попълнение Франк Рибери е вече напълно готов за игра. „Франк игра в контролата срещу Перуджа сякаш това бе финал в Шампионската лига. Ние говорим за звезда, която е проправила своя път чрез саможертви. Той е изумителен пример, от който да се поучим всички.”

„Клубът не ни е поставял цели, които трябва да постигнем на всяка цена. Аз бих желал обаче да създам отбор, който да накара феновете да си кажат: „Струва си да отидем на стадиона заради Фиорентина”, завърши Монтела.