Старши треньорът на Дженоа Давиде Никола даде ясно да се разбере, че няма да приема никакви извинения от своите футболисти. Отборът от Генуа води люта битка за оцеляването си в серия А, а в първия мач след паузата „грифоните“ посрещат Парма на 23-и юни.

Според Никола, неговите играчи са професионалисти и трябва да дадат всичко от себе си, за да останат в италианския елит и през следващия сезон.

„Няма да приема никакви оправдания от моите футболисти, искам да видя пълна отдаденост на терена и желание за победи. Ние сме професионалисти и сме длъжни да се адаптираме към всичко. Гледах доста мачове от Бундеслигата и футболът, който се играе ми харесва. При нас ситуацията ще е същата, като в Германия. Ще се играе без публика, ще се спазва дистанция, важното е отборът да се представи добре и да покаже своите възможности. Тифозите ще ни липсват много, но и другите отбори са в същото положение. Никой не иска да играе пред празен стадион, но безопасността на хората е на първо място. Нямаме друг избор, съобразяваме се с условията и гоним нашите цели“, каза специалистът.

След рестарта на сезона, Дженоа ще изиграе 3 мача в рамките на седмица. Домакинство на Парма, гостуване на Бреша и „генуезци“ завършват месец юни с мач срещу шампиона Ювентус у дома.