Наставникът на Болоня Делио Роси посъветва феновете да не подхождат с твърде големи очаквания към новопривлечения нападател Матиа Дестро.

Италианецът, който прекара втората част от миналия сезон като преотстъпен в Милан, най-вероятно ще дебютира в събота срещу Лацио. За него това ще е завръщане в Рим, където изкара три сезона в Рома.

Самият Роси, който е водил „лациалите“ в кариерата си, видя в програмата знак от съдбата. „Очевидно някой поиска да започна това приключение срещу отбор и обстановка, която познавам добре“, отчете специалистът. „Това няма да бъде мач като останалите, макар че от първия съдийски сигнал до последния ще оставя емоциите настрана. Никога не се изправям срещу врагове, а само срещу опоненти.“

„Болоня все още е отбор който се развива, затова преди всичко от значение духът, с който ще излезем.“

„Дестро има качества и зависи от мен да извадя най-доброто от него. Той пристигна след медийна буря, затова не искам върху плещите му да се стоварва излишна отговорност. Не може да очакваме от него да измъкне заек от шапката веднага и да вкарва по пет гола на мач. Сигурен съм обаче, че той ще направи разликата тогава, когато е готов. Преди всичко е нужно търпение към младите играчи. Избрахме ги, защото имат страхотен потенциал. Ние обаче трябва да притежаваме и силата да ги почакаме, а не да им се нахвърляме при първата грешка“, добави Роси.