Контузията в гърба на вратаря на Италия Джанлуиджи Буфон е по-сериозна от първоначално прогнозираното, съобщиха от лагера на Скуадра Адзура. Лекарят на италианския отбор Енрико Кастелачи заяви, че не е сигурно дали Буфон изобщо ще може да играе повече на Мондиала, тъй като има проблем с прищипан нерв на гърба.

Буфон бе сменен на почивката при равенството 1:1 с Парагвай снощи. Той се контузи на загрявката преди началото на срещата. На негово място след почивката пази Федерико Маркети и вероятно именно той ще е първи избор на Марчело Липи за неделния мач с Нова Зеландия.

От Италианската футболна федерация потвърдиха, че проблемът е сериозен. „Той има силни болки. Невъзможно е да се предположи колко време ще продължи това,” пише в изявление на централата.

В същото време наставникът на световните шампион Марчело Липи изрази недоволство от критиките на феновете в Италия след мача с Парагвай. "Какво ме засягат тези мнения. Ние сме хора на различно ниво. Не трябва да говорим само за това след всеки мач", каза Липи.