Селекционерът на Ирландия Джовани Трапатони обяви родната си Италия за фаворит в Група 8 на световните квалификации, в която са още тимовете на България, Кипър, Черна гора и Грузия.

„Със сигурност Италия е фаворит и се надявам, че когато играем с тях през април те ще имат максимален брой точки и това ще бъде добре за нас”, коментира Трапатони.

„Силните национални отбори се градят около силни полузащитници. Италия има да избира титуляри само от феномени като Пирло и Де Роси”, заяви 69-годишният треньор на Ирландия и бивш наставник на Скуадра Адзура в периода от 2000-2004 година.

Джовани Трапатони смята, че за Марчело Липи, който го наследи начело на Италия след края на Евро 2004, няма да бъде лесно да създаде за втори пореден път шампионски отбор като този от Мондиал 2006, след като остави адзурите за две години в ръцете на Роберто Донадони.

„Да се завърнеш и да печелиш никога не е лесно, дори в случай, когато националният отбор е пълен с шампиони, както е в Италия”, каза още Трап.

Ирландия и Италия се срещат на 1 април 2008 година, като преди това и двата тима ще трябва да се изправят срещу България – световните шампиони гостува на 11 октомври в София, а островитяните ни посрещат на 28 март в Дъблин.