Опитният специалист Джовани Трапатони заяви, че Пол Погба не е Лионел Меси и Ювентус трябва да го продаде през лятото и да подсили състава си с парите от трансфера. Френският полузащитник бе свързван с трасфер в Реал Мадрид през януари, а испанския гранд не отрече подобен вариант.

Агентът на Погба Мино Райола вече е споделял, че продажбата на Погба може да надмине 80-те милиона евро, който Реал Мадрид похарчи за закупуването на Кристиано Роналдо от Манчестър Юнайтед. Според Трапатони Ювентус не трябва да постъпва глупаво и да отхвърля подобна оферта.

„Ако даден клуб е готов на лудости за играч, то тогава е по-добре да го пуснат“, коментира Джовани Трапатони. „Погба е страхотен футболист, но не е Меси. Ще е глупаво да не го продадат за 100 милиона евро. Ювентус може да привлече трима класни футболисти на добра цена с тези пари. Ще е риск да похарчат всичките пари за един играч, само в стремежа си да заместят Погба“ добави Трапатони.

Ювентус преследва четвърта поредна титла в Италия, а Трапатони изрази подкрепата си за Масимилиано Алегри. „Юве има потенциал да спечели пет поредни титли в Серия А“, категоричен бе специалистът.