Селекционерът на Ейре Джовани Трапатони разкри, че е отхвърлил оферта от Ювентус, за да води националния тим в квалификациите за Евро 2012. След уволнението на Чиро Ферара от горещия стол в Торино, ръководството се е опитало да привлече опитния специалист, но в крайна сметка се задоволи с Алберто Дзакерони.

Трапатони е логичен избор за Юве, тъй като е любимец на феновете от времето, когато водеше тима – от 1976 чак до 1986 – и в които има куп титли и трофеи.

71-годишният наставник обаче предпочете работата си с Ейре, като дори успя да доведе нещата до бараж за Световно първенство – злополучният мач, завършил с придобилата световна известност ръка на Тиери Анри.

„Беше невъзможно да се разделя между Ейре и клубен тим,” сподели Трап. „Беше ми трудно да откажа офертата, но щеше да е непрофесионално.”

Трапатони бе гост в популярното ТВ шоу Chiambretti Night, и от екрана даде своите съвети затова как да се оправи ситуацията в Ювентус. „Първо трябва да спрат да губят мачове, след това резултатите ще дойдат. Ако през седмицата медиите създават твърде много напрежение около това, колко е важно само да се побеждава, тогава в края на седмицата отборът се чувства прекалено натоварен и това му тежи,” обясни белокосият треньор.