Националният селекционер на Ирландия Джовани Трапатони заяви, че не би отказал да води Наполи, ако такова предложение стигне до него.

Слуховете, че неаполитанци търсят заместник на Валтер Мадзари се дължат най-вече на нежеланието на треньора да съобщи решението си дали ще остане в клуба преди края на сезона. Италианският специалист подхожда към контрактите си подобно Хосеп Гуардиола, който преподписваше с Барселона само за един сезон.

„Винаги искам да печеля. Дори ако се върна в Серия А начело на Наполи? Защо не?“, реагира 74-годишният Трапатони, който е печелил седем пъти скудетото с Ювентус и Интер.

„Дали не се предлагам сам за поста? Всеки знае моето мото: никога не казвай никога във футбола. Освен това казвам на президентите да не се тревожат толкова за акта ми на раждане, защото той не показва истинската ми възраст.“

„Мадзари просто блъфира. Моите по-млади колеги се страхуват от вероятността да не успеят да повторят своите успехи. Това е класическа тактика, защото през август няма такъв отбор, който да не иска да се представи по-добре от предишния сезон. А това не е лесно за постигане.“

„Треньорите имат право да искат повече влияние върху трансферната политика. Президентите често работят сами и когато нещата се объркат, хвърлят вината върху наставниците. Обикновено аз хващах първия полет и отивах в дома на играча, който исках. Сега нещата са различни, защото има прекалено много агенти и посредници. В момента рискуваш да видиш за първи път футболиста в деня на представянето му като ново попълнение“, завърши Трапатони.