Един от традиционните италиански клубове Киево Верона е на път да изчезне от футболната карта в страната, след като не успя да намери инвеститори и да стартира новия сезон от Серия D - четвъртото ниво на шампионата.

През миналия сезон 2022/2021 Киево(Верона се състезаваше в Серия В, завърши на 8-о място, но беше изключен от Лигата заради огромни финансови проблеми. Клубът нямаше възможности да ги покрие, в резултат на което федерацията ги изпрати в четвъртото ниво.

За да стартират там, те трябваше да намерят купувач до 21 август, за , но никой не се появи на хоризонта. Със задачата се ангажира клубната легенда Серджо Пелисиер, който събра съмишленици , приятели и фенове и започнаха преговори с инвеститори, които обаче не са довели до успешен край.

За да се регистрират за новото първенство те трябваше да внесат документи до 24-и август, а за дивизиите от шеста надолу могат да го направят до 28-и. За момента обаче няма изгледи това да се случи и по всичко изглежда, че Киево Верона няма да се състезава в нито една дивизия.

"Тъжна новина за клуб, основан през 1929 година и играл в Серия А през 2019-а година, пише сайтът thewillnigeria.com.

Киево Верона придоби сериозна популярност и в България през 2006-а година, когато играха квалификации за място в Шампионската лига и бяха победени от българския Левски. Тогава те завършиха на 7-а позиция в Серия А и бяха поканени от УЕФА след редица наказания в Калчото.