Легендата на Рома Франческо Тоти, който прекрати футболната си кариера в началото на пролетта на 2017 година, изрази мнение, че звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо е над всичките си конкуренти в настоящия момент.

Както е известно, португалецът се явява водещ претендент за спечелване на „Златната топка“. Ако това се случи, „седмицата“ на Кралския клуб ще събере пет от най-престижните индивидуални футболни отличия.

„На първо място ще кажа, че говорим за трима извънземни – Роналдо, Меси и Неймар. Следва да отбележа, че винаги сме се уважавали на терена и извън него. Но категорично мисля, че Роналдо е над останалите. Той изнесе страхотен сезон, освен това трябва да вземем предвид и всички голове, които отбеляза“, коментира Тоти.

Помолен за коментар за стража на Ювентус Джанлуиджи Буфон – Принцът на Рим каза: „Вратарите влияят много на играта, но невинаги получават признанието, което заслужават. Неговите намеси (бел.ред. Буфон) винаги са били решаващи. Мисля, че Буфон има много шансове да спечели наградата за най-добър вратар. Той стигна финал за Шампионската лига. Отборът на Кейлор Навас (Реал Мадрид) също. Шансовете между тях са изравнени“.