Капитанът на Рома Франческо Тоти призна от болничното си легло, след като претърпя операция на коляното, че титлата вече се е изплъзнала от ръцете на неговия тим. „На 99% вече всичко свърши,” заяви Принцът на Рим.

Рома направи равен у дома срещу Ливорно в последния кръг, а Интер победи като гост Торино, което направи разликата между двата отбора шест точки, с четири оставащи мача от шампионата.

„Скудето? Ще е много трудно. 99% вече борбата приключи,” каза Тоти пред „Раи Уно”. „Остават четири мача, а ние имаме да наваксваме шест точки. В живота трябва да си реалист. Ние се борихме до последно, но се подхлъзнахме срещу Ливорно и ето как завършихме.”

Рома успя да стопи по невероятен начин преднината на Интер, която бе 11 точки преди няколко месеца. Неспособността да се взима максимума точки от малките отбори обаче си каза думата.

Тоти поне е спокоен за Евро 2008, тъй като вече се бе отказал от участие за националния отбор. Той обаче даде съвет на селекционера Донадони кого да повика. „Статистиката и моментната форма сочат към Алесандро Дел Пиеро. Той доказва, че е истински шампион и е трудно да го оставиш извън състава,” заяви Тоти.