Капитанът на Рома Франческо Тоти заяви днес, че е твърдо против новите мерки за сигурност в Италия, според които се забранява на феновете на 15 клуба да пътуват за гостуванията на любимите си отбори.

Новите мерки са следствие от изблиците на насилие и трагичната смърт на фена на Лацио Габриеле Сандри през миналата неделя. Рома е един от клубовете, който е пряко свързан със забраната, а на феновете на „римските вълци” е забранено да пътуват за следващия мач на римския тим като гост на Дженоа.

Тоти заяви днес: „Знам, че като отидем да играем в Дженоа, нашите фенове няма да бъдат там. Ще бъде много грозно да играем без тях и е голям срам, защото футболът е забавление. Не може да продължаваме така и не трябва да оставяме спорта в ръцете на някои определени хора. Не може някой да променя футбола, само заради постъпките на няколко идиота, склонни към насилие”. Наставникът на Тоти в Рома Лучано Спалети също се изказа срещу драконовските мерки: „Грешно е да не се позволява на феновете да пътуват за гостуванията. Трябва да бъдат наказвани отделни хора, не може всички да бъдат третирани като едно цяло”.